Termékeink

HP4

beltéri hőszigetelő és hővisszaverő bevonat

HP4+

kül -és beltéri hőszigetelő és hővisszaverő bevonat

HP4  ALAPOZÓ
univerzális koncentrátum

GREEN SHIELD

hőszigetelő betonadalék, könnyű és környezetbarát.

KVARC SHIELD

hőszigetelő külső vakolat

Facebook

Penészedés gátlás

Szigetelés belülről a HŐPAJZS 4-el penészmentesen!

 

A kellemes ősz után mindig beköszönt a tél, ami természetesen a levegő drasztikus lehűlésével is jár. A tél sok helyen egyenlő a párás, penészes lakásokkal, emiatt sokszor veszélyes fűtési megoldásokkal a hiányos, nem megfelelő szellőzés következtében.

 

Az egyre dráguló energiaárak és a most már szinte minden lakásnál kötelező hőtechnikai/szigeteltségi felmérések egyre kifinomultabb szigetelési eljárásokat követelnek tőlünk. Lakásaink, épületeink már szinte légmentesen le vannak zárva. Külső szigetelés + háló + ragasztó , kültéri műanyag festék . 30-38-as téglafal vagy ytong, vakolattal kívül belül. Műanyag nyílászárók, tökéletes légmentes zárást biztosítanak. (Megjegyzés: a modern fa nyílászárók, a tévhittel ellentétben szintén tökéletesen, légmentesen zárnak, lélegzésről meg szó sem lehet a rétegek közti ragasztóanyag +3 réteg lazúr és lakk után.)

 

Ezen adatok tükrében beláthatjuk, hogy friss levegő maximum akkor jut be a lakásba, amikor kinyitjuk az ajtót hazaérve, vagy éppen távozáskor. Viszont életünket élni szeretnénk (lehetőleg penész nélkül!), így főzünk, mosunk, mosogatunk, teregetni is kell valahol, felmosunk, zuhanyozunk és mindezen túl mi magunk is tekintélyes mennyiségű párát termelünk. Ezeknek az összetevőknek köszönhetően, a hidegebb pontokon, sarkokban, szekrény mögött, a pára lecsapódik és ott bizony rövid időn belül megjelenik a penész is!

 

Gondoljunk bele, kell ennél szuperebb körülmény a penésznek? A párásodás gyökere nyilvánvalóan nem a lakók élni akarásában keresendő. A sorsunk az esetek többségében már a tervezőasztalnál eldőlt, amikor kedvenc tervezőmérnökünk ceruzát ragadott és megtervezte saját kis dunsztosüvegünket! Valahogyan elfelejtődött a tervezőasztaloknál, hogy az épületekben tartózkodó embereknek és magának az épületnek is szüksége van a rendszeres szellőzésre, légcserére. Lakótelepek tömegei épültek fel ezen roppant hibás elképzelés szerint, a bennük élők pedig, azóta is szélmalomharcot vívnak a folyamatosan felmerülő pára és penész problémájával. Természetesen a kivitelezőnek már bottal üthetik a nyomát, mert a jól bevált módszert alkalmazva, "Új lakótelep, új cég", nincs hol reklamálni, a garancia is csak egy bizonyos értéktelen nyomtatványon létezik. Bár az is belátható, hogy a kivitelező csakis a tervek szerint dolgozhat az épületen, akkor talán kifizetik! Nem kisebb a probléma a régi építésű, teljes felújításon átesett épületek esetében sem!

 

Tudja Ön, hogy 2004-ben egy kéménykonferencián egyenesen az "Államilag támogatott öngyilkosság?" címmel tartottak előadást? 2000-től államilag kamattámogatott hitelekkel segítették a lakosságot a régi építésű lakások, házak felújításához. Külső szigetelés, modern nyílászárók, lényeg az energia megtakarítás! Azt viszont már elfelejtették, hogy a hermetikusan lezárt légtérben nyílt égésterű gázkészüléket, kandallót, bármilyen kályhát életveszélyes használni.  Jöttek is sorban a tragédiák! Hányszor látni még ma is fali vízmelegítőt, cirkót a fürdőben, a konyhában, kandallót, cserépkályhát a szobában? Tökéletesen záródó nyílászárók, beáramló levegőnek nyoma sincs, viszont van egy szagelszívó a konyhában, egy elszívó ventilátor pedig a fürdőben.

Tudja Ön, mi történik a működésük közben? Kialakul egy vákuum, és ami káros gáz, füst a kéményen távozna, egyszerűen visszafordul, és beáramlik a lakótérbe! Hiába van jó drágán bélelt kéményünk, ha nincs levegő utánpótlás!

Szerencsére már egyre komolyabban veszik a problémát és fokozatosan mindenkit köteleznek az előírások betartására. Az életveszélyen túl,a pára és a penész átvette a hatalmat, akár a jól megtervezett újépítésű lakótelepeinken, és a probléma ugyanúgy jelen van!

A párásodás okaira a legtöbb esetben az alábbiakat szokták felhozni:

  • Nem vagy keveset szellőztetünk, ráadásul túl forró vízben fürdünk vagy zuhanyozunk.
  • Túl sűrűn és sokat használjuk a konyhát, szinte ipari jelleggel.
  • Túl sűrűn mosunk fel, a felszáradó víz bizony párává válik.
  • Túl sok szobanövényünk van, ezek bizony szintén párologtatnak.
  • A legvégső indok legtöbbször, hogy még nem száradtak ki a falak.

Ezek a okok ráadásul mind igazak is. De már most tudható, hogy a jövő télen sem lesz ez másképp, sőt, 10-20 év múlva sem! Kiszáradtak azok a falak, de dunsztosüveg effektus lépett fel. Úszunk a párában, friss, páramentes levegő pedig nem jut be a lakásba. De miért penészednek a falak, ha egyszer van páraelszívónk és lelkesen nyitogatjuk az ablakokat is? Vizsgáljuk meg tüzetesen, mi is lehet a probléma!

 

A páramentesítés buktatói - nézzünk egy-két általánosan nem bevált módszert:

  • Tablettás páramentesítő készülék. Havonta kell vásárolnunk hozzá a szükséges páramentesítő tablettákat, ami akár több ezer forintos havi költséget is jelenthet számunkra.
  • Elektromos páramenetesítő készülék: A ház, lakás, vagy a mentesíteni kívánt helyiség légköbméterétől függően, 60-200 ezer forintos áron juthatunk hozzá. Amennyiben választásunk egy ilyen berendezésre esik, a kezdeti beruházás után még villanyszámlatöbblettel is kell majd számolnunk.
  • A párátlanító készülék bérlése: Természetesen az is szóba jöhet,mely napi egy-két ezer forintból kivitelezhető, és ha végre egyszer kiszárad a fal, akkor vissza is vihetjük a berendezést oda, ahonnan hoztuk.

De mindezekkel van egy említésre méltó probléma:  a pára ismét visszatér! Miért? Mert egyik módszer sem orvosolja az alapvető gondot, azaz nem oldja meg a pára elvezetését és páramentes friss levegőt sem juttat a légtérbe, tehát a probléma oka továbbra is jelen van! A levegő nem mozdul, tehát csakis a masina környezetében lesz optimális a páratartalom! A sarkokban, a szekrény mögött a helyzet változatlan marad! De mindezen érveken túl, gondoljunk komolyabban bele! Az ember átlagos friss levegő szükséglete 20m3 naponta!

A páramentesítésnek legjobb útja a Hőpajzs 4 bevonat alkalmazása és a megfelelő szellőztetés. Ön is kipróbált már minden "csodafegyvert" a penész ellen? És nem működik? Számtalan esetben kell szembenézni a párásodás és a penészesedés tényével. 

Most végre Önnek is segíthetünk a HŐPAJZS 4 (HP4) beltéri hőszigetelő bevonattal!

Az Ön neve:
Az Ön telefonszáma:
Honlap készítés