Termékeink

HP4

beltéri hőszigetelő és hővisszaverő bevonat

HP4+

kül -és beltéri hőszigetelő és hővisszaverő bevonat

HP4  ALAPOZÓ
univerzális koncentrátum

GREEN SHIELD

hőszigetelő betonadalék, könnyű és környezetbarát.

KVARC SHIELD

hőszigetelő külső vakolat

Facebook

HP4 beltéri hőszigetelő és hővisszaverő bevonat


HP4 – beltéri hőszigetelő és hővisszaverő bevonat

A HP4 beltéri hőszigetelő és hővisszaverő bevonat egy magyar fejlesztésű és gyártású termék. Működési elve más, mint a közismert szigetelőanyagoknak: a hő terjedését szerkezetéből adódóan homogén módon, egyenletesen szétszórva visszaveri a helyiségbe.
A HP4 ennek köszönhetően csökkenti a falak hőelnyelését, biztosítva az energiamegtakarítást. Nagy mértékben csökkentheti a  penészesedés újbóli kialakulásának lehetőségét. Különösen alkalmas panel- és téglaépületek
 hőszigetelésére, tűzfalak, hőhidak, fűtőtestek mögötti fal részeken alkalmazva, és olyan felületeken, ahol a vízpára lecsapódása penészesedést okozhat.

A  hősugárzás akár 80-85%-át visszaveri a helyiségbe, így a nyári hónapokban több fokkal csökkentheti a lakás hőmérsékletét. A téli hónapokban egyenletes gyors felmelegedést biztosít.
A HP4 használatával a fűtési és hűtési költség akár 20-40%-a megtakarítható. Fokozott mértékben javítja a helyiség komfortját, valamint a kivitelezés során minimális költségek merülnek fel egyéb más hőszigetelő anyagok alkalmazási költségeivel szemben.

Működési mechanizmus: 

HP4 egy hőreflexióra, rétegbeni hővisszaverésre képes bevonat. 10-120 mikron méretű vákuumgömböcskék sokaságából áll, a bennük lévő vákuum miatt a hő -hőközvetitő közeg hiányában- csak sugárzás útján tud terjedni, így a gömbök falán ki- és belépéskor a sugárzás megtörik, az eredeti irányát elveszítve homogén módon visszaverődik a helyiségbe. A vákuumgolyók közti rések kapilláris hatása miatt szárítja a falakat, valamint  nagy -rendezetlen- belső felületének köszönhetően elpárologtatja a nedvességet. Az anyag a felületében nedvességet tud tárolni, és így szabályozólag hat a helyiség páratartalmára.

HP4 hőszigetelő bevonat a meleget a falról visszaverve oszlatja el, ezáltal  kellemesebb hőérzetet biztosít. A bevonat alkalmazásával javul a helyiség hőkiegyenlítettsége: a meleg azonos mértékben terjed szét, ezáltal jelentősen kevesebb fűtési energiára van szükség. A HP4 bevonatot nedvesség-szabályozó hatása, kiválóan alkalmassá teszi magas páratartalmú helyiségekben történő alkalmazásra, például pincék, konyhák, fürdőszobák, zuhanyzók és szaunák esetében. A HP4 nem akadályozza meg, hogy a fal bizonyos mértékben belülről átmelegedjen, ezáltal nem teszi ki fagyveszélynek a falban húzódó vízvezeték csöveket.

TŰZ: A HP4 nem éghető szigetelőanyag, szemben a polisztirol vagy más szintetikus alapanyagú szigetelésekkel.

VÍZ: A szálas külső szigetelő táblák (kőzet- vagy üveggyapot) nagyon érzékenyek a nedvességre. Ha valahol víz kerül a szigetelőanyagba (sérült eresz vagy nagy vihar hatására), ott drasztikusan csökkenhet -akár 70%-al- a szigetelés hatásfoka. A HP4 bevonat alkalmazásakor ez a probléma nem merül fel, a bevonat nagy mennyiségű nedvességtől is meg tud szabadulni.


Penész probléma

HP4 használata megszünteti a hőhidakat és nagy mértékben csökkentheti a  penész problémák újbóli kialakulásának lehetőségét. A hőhídnál a fal felületi hőmérséklete alacsonyabb, mint a környezetében, így a levegőben lévő pára a felületre kicsapódik. A falak felületén kialakuló apró vízcseppek adnak lehetőséget a levegőben jelenlevő penészgombák megtelepedésének.

Alkalmazási felületek

A HP4-et alkalmazhatjuk beltéri vakolat, beton és gipszkarton felületeken, fa, fém, műanyag és üvegfelületeknél.  A követelményeknek megfelelő (szilárd, száraz, por, zsír és rozsdamentes felületek) betonra, mészcement és mészcement kötésű vakolatra, a panel és téglaépületeknél, tűzfalaknál, hőhidaknál, a fűtőtestek mögötti fal részeknél, ahol a vízpára lecsapódása penészesedést okozhat. Egyébiránt, minden nem megfelelően szigetelt épületnél, ahol a szigetelés vastagsági korlátokba ütközik termékünk szintén felhasználható. A HP4 univerzális alapozó koncentrátum használata minden, a fentiekben ismertetett esetekben ajánlott.

A hőszigetelés már +15°C felett egyszerűen alkalmazható, felhordásához nem szükséges állványzat, több fázisban, helyiségenként is használható.  

A HP4 használata

A HP4 hőszigetelés használható minden műemlék vagy műemlék jellegű épületnél, ahol a szigorú szabályozás miatt nem lehet az épületek beltéri szigetelését más hőszigetelő anyagokkal megoldani.

Társasházak esetében, ha a lakók nem járulnak hozzá, hogy a homlokzatot szigeteléssel lássák el, a HP4 beltéri hőszigetelő anyag ebben az esetben is megoldást jelent.

A nyaralóknál, hétvégi házaknál még előnyösebb a beltéri hőszigetelés, mivel az ingatlan csak ritkán és rövid ideig van használatban, ezen esetekben a HP4 nem csak szigetel, hanem a hővisszaverő tulajdonságának köszönhetően, egyenletes, gyors felmelegedést biztosít. A bevonat által visszavert hő nem a levegőt, hanem a tárgyakat és a helyiségben tartózkodókat is éri, így sokkal jobb komfortérzetet biztosít.

Felhasználás

HP4 bevonat alkalmazása szilárd, száraz, por, zsír- és rozsdamentes felületeken kell, hogy történjék. A felületet zsírtalanítani szükséges, ha már festékkel kezelt felületről van szó. Az egyenetlenségeket, és repedéseket felületkiegyenlítéssel kell korrigálni (glettelés). FONTOS: figyelmet kell fordítani az anyag alacsony fordulatszámon való összekeverésére, az összetevők sérülésének elkerülése érdekében.

A bevonat vízzel higítható (2-7%-ban). Túl hígítás esetén elveszítheti tulajdonságait.

Az anyag törtfehér színű, könnyen felkeverhető, paszta konzisztenciájú, vizes bázisú színezőpasztákkal színezhető, így akár a festési művelet is elhagyható. Felhordható kézi gletteléssel, megfelelő hígításban szórópisztollyal  is.

Száradás után csiszolható (enyhe nyomással, 150-es polír papírral), hőmérséklettől függően 4 óra elteltével. Csiszoláskor porálarc (respirátor) használata ajánlott. A felület teljes száradása után lég- és páraáteresztő festékkel átfesthetjük (többször), a bevonat ez esetben sem veszít a tulajdonágaiból.

A HP4 szerkezete a kötőanyag miatt bizonyos fokú rugalmassággal rendelkezik, ezért elrejtheti a falakon található hajszálrepedéseket.

A HP4 mindenhol, az iparban is használható, ahol hőveszteség van. Száradás után, szélsőséges hőmérsékleteknél ,+400°C és -30°C között alkalmazható. Technikai tudnivalók

HP4 összetétele: Vizes alapú diszperziós anyag –PVAc, VAc, termoaktív összetevők- BGL additívumok.

Színezhetőség: HP4 színezhető, vízzel hígítandó színezékkel, a maximális színezék mennyisége nem haladhatja meg az alapanyag 7-10%-ának súlyát.

Rétegvastagság: A TÜV és a Veszprémi Egyetem vizsgálatai alapján 1 mm rétegvastagságban felhordva a hősugárzás 80-85% -át visszaveri a helyiségbe. 

Munkaruha/tisztíthatóság: Szennyeződés esetén vízzel kimosható. 

Raktározás és szállítás: Gyári, bontatlan csomagolásban raktározhatjuk temperált raktárhelységben 1 éven keresztül. Raktározási és szállítási hőmérséklet +5 ºC –tól +65 ºC – ig. FAGYVESZÉLYES!

Szavatossági idő: 1 év bontatlan csomagolásban a gyártás időpontjától. Felbontás után rövid időn belül felhasználandó.

Csomagolás/kiszerelés: 5-10 literes műanyag vödrökben, igény szerint egyedi kiszerelésben gyártjuk.

YouTube csatornánkon megtekinthet néhány tesztet a HP4-ről itt.

 

Felmerülő kérdése esetén kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, a honlapon feltüntetett elérhetőségek bármelyikén.

Honlap készítés