Termékeink

HP4

beltéri hőszigetelő és hővisszaverő bevonat

HP4+

kül -és beltéri hőszigetelő és hővisszaverő bevonat

HP4  ALAPOZÓ
univerzális koncentrátum

GREEN SHIELD

hőszigetelő betonadalék, könnyű és környezetbarát.

KVARC SHIELD

hőszigetelő külső vakolat

Facebook

Kvarc Shield


Kvarc Shield új generációs légáteresztő homlokzati hőszigetelő vakolat 

A Kvarc Shield  egy magyar fejlesztésű ultrakönnyű homlokzati hőszigetelő vakolat. A táblás párazáró szigetelésekkel ellentétben, olyan szigetelést képez, melybe a rágcsálók, bogarak nem költöznek bele. A Kvarc Shield egy légáteresztő hőszigetelő rendszer, amely nem zárja az épületbe a párát, ezzel megelőzi a penészesedést. Valamint –teljes hézagkitöltő képessége miatt- kiküszöböli a hőszigetelés és a falszerkezet közötti légrést, abban ugyanis télen lecsapódhat a pára, mely nagymértékben csökkenti a hőszigetelés hatékonyságát.
A Kvarc Shield hőszigetelő vakolat A1-es „nem éghető” tűzállósági besorolással rendelkezik, ez a normál épületeknél is fontos szempont, de a középmagas és magas épületeknél a szigorodó tűzoltósági előírások miatt kiemelkedő jelentőséggel bír. A hőszigetelő rendszer nem csak a téli hideg ellen véd, de nyáron a nap sugárzó hőjének is ellenáll, így csökkentve a fűtési, hűtési költségeket, kellemes klímát teremtve az épületben egész évben.

  • Alkalmazható külső és belső térben tégla, beton, pórusbeton felületekre extrakönnyű hőszigetelő vakolatként. Ajánlott már meglévő vakolatokra, kapcsos kőburkolatok mögötti hézag kitöltésre, tetőterek, padlásfödémek szigetelésére, akár utólag is. Könnyűszerkezetes épületek szigetelésére, táblás és szálas anyagok kiváltására.
  • A terméket nem táblákban ragasztják fel a falra, nincs szükség dűbelekkel való külön rögzítésre, a fal és az anyag között nincs légrés, mint a táblás hőszigetelő rendszerek esetében.
  • Felhordása történhet kézzel vagy géppel (habarcs szivattyúval). Így a kivitelezés gyorsan és folyamatosan végezhető.
  • Az anyag állagának köszönhetően minden kis lyukat és rést kitölt, ezáltal nagyszerűen alkalmazkodik bármilyen felületi egyenlőtlenséghez. Mivel egységes rétegről beszélünk, amely nincs átfúrva, dűbelekkel átütve és összeillesztések sem találhatóak rajta, ezért a Kvarc Shielddel hőhíd mentes szigetelést kapunk.
  • A Kvarc Shielddel a külső mechanikai hatásokkal szemben ellenálló, nagy szilárdságú homlokzatot képezhetünk.
  • Nehezen éghető, ezért tűzvédelmi szempontból több emeletes épületekbe is beépíthető. A tűz terjedését megakadályozza, füstöt nem fejleszt. Nincs égve csöpögés, ezért optimális tűzvédelmi megoldás.
  • Kiváló hangszigetelő képességű.
  • A Kvarc Shielddel készített réteg nem zsugorodik, nem tágul. Ez a mérettartás is biztosítja a homlokzat hosszú élettartamát.

Felhasználása nem különbözik más vakolatok felhordásától. Történhet kis mennyiség esetén akár kézzel, nagyobb felületeken gépi bedolgozással. A gépi kivitelezéshez bármilyen nagyméretű 100-200 literes kényszerkeverő és egy vastag tömlővel felszerelt habarcstovábbító gép megfelel. A kizárások, mint vezetősín működnek, így segítik munkánkat, melyek mentén az utolsó réteget elhúzva hálózható felületet kapunk. Végeredményképp egy masszív, a környezeti behatásoknak is ellenálló burkolatot kapunk.

Kézi felhordás:
Ezen felhordási módot kisebb felület esetén ajánljuk. A habarcsládában kézi keverővel gyorsan megkeverhető a habarcs, amit ezután könnyű súlya végett erőlködés nélkül felhordható a felületre, majd a kívánt vastagság felvitele után elhúzható,. Miután meghúzott a szigetelés, glettvassal beágyazzuk a hálót és a glettelés után felhordjuk a kívánt vakolatot. 
Fontos, hogy a zárófelület páraáteresztő legyen.

Gépi felhordás:
A mixerben készre kevert Kvarc Shieldet habarcstovábbítóval, nagyméretű fejjel felhordjuk, először  3-4 cm vastagságban. Újabb réteg felhordása csak az alatta lévő réteg kellő mértékű száradása után történhet. A folyamatot addig ismételjük, amíg el nem értük a kívánt vastagságot. Maximális rétegvastagság: 10-15 cm (felülettől függően). A bekevert habarcsot 2 órán belül fel kell használni. Felhordást követően 24 órán belül nem érheti fagy. A kívánt felület elérése céljából ajánljuk a 90-145 grammos üvegszövet háló beágyazását és glettelését Kvarc Termopol ragasztóval. Az így elkészített felületre minimum 5 nap száradás után hordjuk fel a fedővakolatot. Az anyag gépi keveréséhez bármilyen nagyméretű kényszerkeverő alkalmazható. Amennyiben kőburkolat mögötti hőszigetelésre van szükség, pumpaként is alkalmazhatók a gépek. 

Összetevők:  speciális adalékok, kvarc homok és újrahasznosított, darált potisztirol gyöngy. 

Kiszerelés:    50 literes zsákokban

Vízigény:      1 zsákhoz (50 liter) kb. 10 liter víz

Kérdés esetén, kollégáink a feltüntetett elérhetőségeken állnak rendelkezésére.

Honlap készítés