Penészedés, penészesedés megszűntetése

Penészedés, penészesedés megszűntetése

Unja már a fekete, penészes foltokat lakása falán? A penész nem csak esztétikailag rontja a lakás képét, de egészségünkre is rendkívül káros!

Miért került előtérbe ez a probléma manapság?

A régi, megvetemedett fa nyílászárókat műanyagra cseréltük és a dráguló fűtési költségek miatt körbe szigeteltük a házakat, így a szellőzés már nem biztosított és a páradúsabb levegő meleg ágya a penész kialakulásának. A lakások, házak jobban hasonlítanak egy dunsztosüvegre, mint egy lélegző otthonra!

Több ezer fajta penészgomba létezik, melyek kiválthatnak allergiát, asztmát. Egyes fajok megtámadják a májat, vesét, tüdőt. Előidézhet fejfájást, köhögést, bőrkiütéseket, nyálkahártya irritációt. Gyerekekre pedig különösen veszélyes!

A gyakori szellőztetéstől kezdve a páramentesítő készülékekig számos ”alkalmi megoldás” hozhat apróbb javulást, de végleges eredményhez sajnos egyik sem vezet.

Ha végleges megoldást akar, próbálja ki a HőPAJZS 4 beltéri diszperziós bevonatot! Az új, magyar fejlesztésű bevonat megköti, és a falon keresztül képesek leadni a felesleges párát. Pára nélkül megszűnik a penészedés és nem is tud újra kialakulni.

 bevonat két módon is akadályozza a penészesedés kialakulását: a hőhidak megszüntetésével, valamint a páraelnyeléssel. 

A hőhídnál a fal felületi hőmérséklete alacsonyabb, mint a környezetében, így a levegőben levő pára a felületre kicsapódik. A falak felületén kialakuló apró vízcseppecskék adnak lehetőséget a levegőben jelenlevő penészgombák megtelepedésének.

Éljen egészséges lakásban! Tudjon meg többet!

Kérjen most ingyenes tanácsadást és szabaduljon meg végleg a párától,

adja meg telefonszámát és visszahívjuk!

Az Ön neve:
Az Ön telefonszáma:
Honlap készítés