Mi az a HŐPAJZS4?

 

Fűtési és hűtési költségek megtakarítása és penészmentes falak - a HP4 egy, a nyolcvanas években kifejlesztett nanotechnológiás bevonaton alapszik, melyet az építõipar számára tökéletesítettek Az anyag maga eredetileg nem az építőipar számára készült, de ezen a területen is eredményes és gazdaságos fejlesztésnek minősült.

 

HŐPAJZS4 bevonat vákuumgolyókból és egy speciális kötőanyagból áll. A golyók mérete Ø10-120 µm között változik, ezt azt jelenti, hogy a felhordás után a bevonatban egymás felett több réteg hőreflexióra képes golyó, közöttük pedig egy speciális kötőanyag található.

 

  • HŐPAJZS4 beltéri diszperziós hővisszaverő bevonat egy magyar fejlesztésű és gyártású anyag, mely kitűnő hővisszaverő képességgel rendelkezik.
  • HŐPAJZS4 hővisszaverő anyag más elven működik, mint a közismert szigetelő  anyagok, pl. a hungarocel (polistirol) vagy a kőzetgyapot ill. üveggyapot alapanyagúak.  HŐPAJZS4 a működési elvéből kifolyólag számos kedvező tulajdonságokkal bír, mely tulajdonságok fokozott mértékben javítják egy helyiség komfortját, energiát lehet vele megtakarítani, valamint a kivitelezés során minimális költségek merülnek fel egyéb más hőszigetelő anyagok alkalmazási költségeivel szemben.
  • HŐPAJZS4 használata esetén a hősugárzás 70-90%-át visszaveri a helyiségbe így a meleg hónapokban csökkenti a helyiség felmelegedését, téli hónapokban egyenletes gyors felmelegedést biztosít akár 20-40%-al csökkentve a fűtési költségeket. A HŐPAJZS4 energiát , azaz pénzt takarít meg az Ön számára!
  • HŐPAJZS4 használata megszünteti a hőhidakat és a penészesedést. A hőhídnál a fal felületi hőmérséklete alacsonyabb mint a környezetében, így a levegőben levő pára a felületre kicsapódik. A falak felületén kialakuló apró vízcseppecskék adnak lehetőséget a levegőben jelenlevő penészgombák megtelepedésének. A HŐPAJZS4 mikron nagyságú kicsiny vákuumgömböcskék sokaságából áll. A vákuumgolyók a meleget a falon egyenletesen oszlatják el, áthidalva és leszigetelve a hőhídakat. Ha nincs hőhíd, nincs felületi páralecsapódás, így penészesedés sincs.  A HŐPAJZS4 bevonat tehát két módon is akadályozza a penészesedés kialakulását: a hőhidak megszüntetésével, valamint a páraelnyeléssel. A HŐPAJZS4 megszüntetheti otthonában a hőhidakat és a penészes falakat
 
 
 
 
 
émi tüv
Honlap készítés