Hogyan használjuk a HP4 bevonatot?

Mint korábban már írtuk, a HP4 bevonat kitűnő hővisszaverő képességekkel rendelkezik, tulajdonképpeni hatását nem annyira a hagyományos értelemben vett hőszigeteléssel, hanem a hő visszaverésével fejti ki.

Rétegvastagság:
A bevizsgálási és a gyakorlati tapasztalatok alapján is már 1 mm rétegvastagságban felhordva a hősugárzás 80% -át visszaveri a helyiségbe. 

A HP4 összetétele:
Vizes alapú diszperziós anyag –PVAc, VAc, termoaktív összetevők- BGL aditívumok.

Színezhetőség: 
HP4 színezhető, vízzel hígítandó színezékkel, a maximális színezék mennyisége nem haladhatja meg az alapanyag 7 – 10% -nak súlyát.

A HP4 bevonat felhasználási területei az építészetben:
Beltéri felületek kiegyenlítésére, hőérzet javítására, a követelményeknek megfelelő betonra, mészcement és mészcement kötésű vakolatra, a panel és téglaépületeknél, tűzfalaknál, hőhidaknál, a fűtőtestek mögötti fal részeknél, ahol a vízpára lecsapódása penészesedést okozhat, és minden nem megfelelően szigetelt épületnél, ahol a belső szigetelés vastagsági korlátokba ütközik.
Gyakorlati tapasztalatok alapján az így kezelt helyiségekben jelentős (20-40%) energiamegtakarítás érhető el.

A HP4 bevonat alkalmazási felületei:
Beltéri vakolatok, beton felületek, gipszkarton. Fa, fém és üvegfelületeknél, tapadóhíd ajánlott. 

    szórás    glett  

Felhasználás:
HP4 bevonat alkalmazása szilárd száraz és tiszta felületre történik. A felületet zsírtalanítani szükséges, ha már festékkel kezelt felületről van szó. Az egyenetlenségeket, és repedéseket korrigáljuk. Fontos figyelmet kell fordítani az anyag alacsony fordulatszámon való összekeveréséhez.

A termék vizes bázisa lévén a felhasználási módjától függően vízzel higítható (2-7%-ban). Túliigítás esetén elveszíti tulajdonságait.

Az anyag törtfehér színű, könnyen felkeverhető, paszta konzisztenciájú, felhordható hagyományos kézi gletteléssel illetve megfelelő hígításban speciális szórópisztollyal szórható is. Fontos, hogy gépi felvitel esetén figyelni kell az üzemi nyomásra, 5 bar alatti nyomással szórjuk – a nagyobb nyomás az összetevők sérülését okozhatja!

Ugyanezen okból figyelni kell arra is, hogy a termék csak alacsony fordulaton keverhető!

Száradás után csiszolható, festhető (hőmérséklettől függően 4 óra elteltével). Megszáradt állapotban csiszoláskor a por belégzése ellen porálarc (respirátor) használata ajánlott. A felület teljes száradása után lélegző, pára áteresztő festékkel átfesthetjük, a bevonat ez esetben nem veszít a tulajdonágaiból.

HP4  nem veszít a tulajdonságaiból a szélsőséges hőmérsékleteknél sem, és alkalmazható +100°C és -30°C hőmérsékletek között. 
Munkaruha/tisztíthatóság:
Szennyeződés esetén vízzel kimosható.

Raktározás és szállítás:
Gyári, bontatlan csomagolásban raktározhatjuk temperált raktárhelységben 1 éven keresztül. Védjük a fagytól. Raktározási és szállítási hőmérséklet 5 ºC –tól +65 ºC – ig.
Szavatossági idő:
1 év bontatlan csomagolásban a gyártás időpontjától. Felbontás után rövid időn belül felhasználandó.
Csomagolás/kiszerelés: 
5 liter, 10 liter, 18 liter

Honlap készítés