Hogyan használjuk?

KVARC SHIELD ultra könnyű hőszigetelő anyag igazi újdonság. A termeket nem táblákban ragasztják fel a falra, nincs szükség dűbelekkel való külön rögzítésre, a fal és az anyag között nincs légrés, mint a táblás hőszigetelő rendszerek esetében.

Alkalmazható külső és belső térben tégla, beton, pórusbeton felületekre extrakönnyű hőszigetelő vakolatként. Ajánlott már meglévő vakolatokra, kapcsos kőburkolatok mögötti hézag kitöltésre, tetőterek, padlásfödémek szigetelésére akár utólag is. Könnyűszerkezetes épületek szigetelésére (táblás és szálas anyagok) kiváltására.

A felhasználás nem különbözik más vakolatok felhordásától:

Történhet kis mennyiség esetén akár kézzel, nagyobb felületeken gépi bedolgozással, így a kivitelezés gyorsan és folyamatosan végezhető. A gépi kivitelezéshez bármilyen nagyméretű 50-100-200 literes kényszerkeverő és egy habarcstovábbító gép vastag tömlővel megfelel. A kizárások, mint vezetősín működnek, így segítik munkánkat, melyek mentén az utolsó réteget elhúzva hálózható felületet kapunk. Végeredményképp egy masszív burkolatot kapunk, ami ellenáll a környezeti behatásoknak és szerkezetéből adódóan hangszigetelő is.

Kézi felhordás:

Ezen felhordási módot akkor ajánljuk, amikor kisebb felületről van szó. A habarcsládában kézi keverővel gyorsan megkeverhető a habarcs, amit ezután könnyű súlya végett erőlködés nélkül felhordhatunk a kívánt felületre. a kívánt vastagság felvitele után elhúzzuk. Miután meghúzott a szigetelés, glettvassal beágyazzuk a hálót és a glettelés után felhordjuk a kívánt vakolatot. 

Fontos hogy a zárófelület páraáteresztő legyen.
Gépi felhordás:
Mixerben készre kevert KVARC SHIELD-et habarcstovábbítóval nagyméretű fejjel felhordjuk először   3-4 cm vastagságban. Újabb réteg felhordása csak az alatta lévő réteg kellő mértékű száradása után történhet.  Maximális rétegvastagság: 7-15 cm (felülettől függően).  A bekevert habarcsot 2 órán belül fel kell használni. Felhordást követően 24 órán belül nem érheti fagy. A kívánt felület elérése céljából ajánljuk a 90-145 grammos üvegszövet háló beágyazását és glettelését Kvarc Termopol ragasztóval. Az így elkészített felületre minimum 5 nap után hordjuk fel a fedővakolatot. Habarcsszivattyúval gyorsan és könnyedén felülettől függően 3-5 mm vastagságban felszórhatjuk a Kvarc Shield szigetelőhabarcsot ezt a folyamatot megismételjük, amíg el nem értük a kívánt vastagságot.Az anyag gépi keveréséhez bármilyen nagyméretű kényszerkeverő alkalmazható.Amennyiben kőburkolat mögötti hőszigetelésre van szükség,  pumpaként is alkalmazhatók a gépek. 
Összetevők:  speciális adalékok, kvarc homok és újrahasznosított, darált potisztirol gyöngy.
Kiszerelés:    50 literes zsákokban
Vízigény:       1 zsákhoz (50 liter) kb. 10 liter víz

 

Honlap készítés